Blog

Benim En Değerlim “Dövmelerim”

benim-en-degerlim-dovmelerim.jpg

Benim En Değerlim “Dövmelerim”

 

 

Dövme sanatı gün geçtikçe popülaritesi artan bir aksesuar haline geliyor. Sizlerinde bildiği gibi neredeyse artık dövmesi olmayan kişileri görmek zor, biliyorum pek çoğunuzun bildiğinin aksine bilmeyen ve bu sanatla yeni tanışanlar da var. Yazılarımın tamamında amacım sizlere Dövme sanatı ile ilgili bilinen ve bilinmeyen farklı yönleri sunmak...

 

Bugün sizler için kadınların ve erkeklerin en gözdesi olan aksesuarlardan bahsedeceğim yani dövmelerinden.

Biliyorum pek çoğunuza saçma geliyor dövmeleri için maaşının yarısını hatta tamamını yatıranları duymak bazen binlerce lirasını tek bir Dövme için harcayanları görmek, tam da durmanız ve anlamanız gereken noktada aydınlatmak istiyorum siz değerleri okurlarımı.

Dövme kimilerinin düşündüğünün aksine insanların bir ömür bedenlerinde taşımak istedikleri en kıymetli aksesuarları elbette sadece aksesuar da değil bazen sevdiklerini kalbinde, aklında ve ruhunda taşımanında yanı sıra bedenlerine kazımalarının bir yöntemi.

 

Daha önce pek çok dövmeye ve hikayesine şahit olan biri olarak yazıyorum bu yazıyı.

Hiç unutmadığım ve unutamadığım bir hikayedir bu bir kardeş vardı yürüme engeli olan abisinin dünya haritası üzerinde tekerlekli sandalyeyle gezdiğinin sembolik bir işlemesini taşımak istemişti bedeninde, abisinin kendi gözünde hep yürüdüğünü hayal edermiş, dünyayı gezdiğini... Şimdi böyle bir eser için bırakın parayı ne verilmez ki abisi dövmeyi gördüğünde çok duygulanmış kardeşine sarılmıştı... siz gerisini anlıyorsunuz o an söylenecek söz yoktu o bakışlar her şeyi anlatıyordu.

 

Tabi bambaşka tutkuları olanlarda var bu aksesuarı yaptırırken. Hayatı boyunca kolye bile takmamış kişiler var dövmelerle bedenini süsleyen, kurulan cümleler var ben pırlantaya para veremem benim, benimle sonsuza dek gelecek dövmelerim var diyen...

Haksız da sayılmazlar aslında çok seveni var pırlantanın yani düşününce kim sevmez diyorsunuz herkesin gözleri parlıyor, ev, araba parası bir tek taş, dereceler var taşın kalitesi falan derken uçuk fiyatlar, eee tüm bunların yanında bir de yaptırdığı dövmelerini ömür boyu severek taşıyıp ona para verenler var yani tutku işi, aşk işi dövmeler sevmeden yaptırılmamalı, anlamı ruhunda taşınmalı bir ömür.

 

Bir de erkekler gözünden bakmalı hemen hemen her erkekte araba tutkusu, motor tutkusu var binlerce liralık otomobiller, tabi bunları almakta yetmez arabaları geliştirmek “tuning “ dedikleri bir olay var aksesuarlar, araç kaplama ve çeşitli bir sürü dekor... güzel zevkler bunlar tabi ama tüm bunların yanında bir de bütün vücudunu bir birinden farklı Dövme tasarımlarıyla kaplayan erkekler var. Bedenini süslemekten hoşlanan, yeni anlamlarla donatmayı seven ve kendine yeni renkler katanlar var.

 

Dövmesi arabasından güzel olan beyler var mesela, ee onların da bir bildiği var !

 

Hep günümüz örneklerinden bahsettim akılda kalıcı olsun diye ama eski kabilelerden tutun da , Antik Mısır’a kadar pek çok medeniyet de yaşamı boyunca bu aksesuarları kullanmış. Kabileler kendi armalarını işlerken, firavunlar yaşamlarını anlatmış dövmeleriyle.

Irak’ta,İran’da ve ülkemizin doğusunda pek çok kadın eşlerine ve erkeklere güzel görünmek için dövmeyi seçmiş...

 

Bazen paha biçilemez bir pırlanta değil, paha biçilemez bir dövme taşımak istersin.

Seninle sonsuza dek yaşayacak...