Blog

Ruh Halin Değişir Ama Dövmen Değişmez!

ruh-halin-degisir-ama-dovmen-degismez.jpg

Merhabalar,

 

Diğer  yazılarımda olduğu gibi bu yazımda da sizlere dövme sanatının farklı yönlerinden bahsetmek için kaleme alıyorum.

 

Sizde duymuşsunuzdur bazen “canım dövme çekti” diyen dostlarınız vardır, bir kafede kahvenizi yudumlarken birden dövmelerden bahsederken buluverirsiniz kendinizi sonra biri çıkar ve derki  “Ya benim canım dövme çekti gidip dövme mi yaptırsak?” 

 

İşte o ruh hali en tehlikelisidir. O an, o masadan kalkar ve dövme sanatçısına koşarsınız. Akıllarda tek soru, ne model bir dövme yaptırmayı düşünüyorsunuz? İşte çoğu kişi bu sorunun cevabını gerçekten bilmeden dövme yaptırmak için can atar, sonra gelsin pişmanlıklar silsilesi…

 

 Şunu asla unutmayın, dövme yaptırmak anlık karar verilecek bir olay ya da durum değildir!

Bir dövme yaptırmak istiyorsanız bu planlı, düşünülmüş ve anlamlı olmalıdır. Gidin bir Dövme Sanatçısı ile aklınızdakileri paylaşın, onun tecrübelerinden faydalanın sizin için birkaç tasarım yapmasını isteyin. Dövmenizi yaptırmaktan ziyade bir ön görüşme için randevu alın, sanatçıyı ve dövme yaptıracağınız ortamı tanıyın! Sırf canınız o an dövme yaptırmak istedi diye gidip bir sedyeye oturup rastgele, o an gözünüze güzel gelen bir dövme yaptırmayın. Unutmayın ruh haliniz değişir ama dövmeleriniz asla değişmez!

 

Dövme yaptırdıktan sonra yaşadığınız pişmanlık, yaptırmak istediğiniz zaman ki heyecanınızdan uzun sürecektir. Sürecin uzun sürmesi size dövme yaptırmak isteyip-istemediğiniz konusunda şüphe uyandırıyorsa yaptırmayın, bu durum dövme taşımak için pek de hazır olmadığınız anlamına gelir. Dövme yaptırmak zor bir işlem değildir, zor olan doğru modele karar verip, doğru sanatçıyla bu işlemi gerçekleştirmektir.

 

Siz dövme severlere tavsiyem düşünülmüş, sizin için tasarlanmış bir çizimi bu işi profesyonel olarak yapan bir sanatçıya yaptırmanızdır.

 

Sonsuz yaşamınızda sizinle kalacak bu eser için hızlı ve aceleci olmayın unutmayın ruh haliniz değişir ama dövmeleriniz değişmez!